به گزارش باران شمال به نقل از ایرنا – قزاقهای ساکن گلستان از رهاورد شیوع کرونا بینصیب نمانده و خانهنشینی در روزهای آغازین بهار و فرصت پخت غذاهای سنتی و آیینی قوم خود را در روزهای قرنطینه خانگی تجربه میکنند که یکی از آنها بِسبارماق است.قزاق های گلستان غذاها و شیرینیجات ویژه قوم خود را […]
مواد لازم برای پخت این غذا به این شرح است:
گوشت گوساله یا گوسفند یک کیلو
آرد ۳۰۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
گندم یا جو ۵۰ گرم
پیاز دو عدد
سیب زمینی دو عدد
هویچ یک عدد
نمک فلفل به میزان کافی
تخم مرغ یک عدد
۱ . ابتدا نخودی که از قبل خیس داده ایم را درون دیگی می ریزیم وسپس گوشت گوسفند ، گندم (جو)، نمک ، فلفل ، رب و پیاز خرد شده را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت سه ساعت آبپز شود تا گوشت کاملا پخته و نخود نیز شکل کاملا ژله ای به خود بگیرد.
۲ . در این مرحله گوشت پخته شده را از دیگ خارج کرده و در درون بشقاب می ریزیم .
۳. سپس با آب ، آرد و نمک و تخم مرغ خمیری درست کرده و آنها را در لایه های (۳ تا ۵ میلیمتر) نازک و در ابعاد مربع ۱۰ سانتیمتری برش می زنیم.
۴ . قطعات خمیر را در آبِ گوشتی که قبلا گوشت را از داخل آن خارج کرده ایم اضافه کنیم تا آب پز شود .
۵. در حین اضافه کردن خمیر باید قطعات را به تعداد کم و یکی یکی اضافه کنیم تا بهم نچسبیده و حالت گلوله گلوله به خود نگیرند .
۶. در این زمان و بر اساس سلیقه می توان قطعات حبه ای شده از هویچ یا سیب زمینی را برای آب پز شدن به داخل دیگ بریزیم.
۷. پس از حدود ۲۰ دقیقه که خمیرها آب پز شدند، آن را که درون آب شناور هستند را با استفاده از ملاقه های توری خارج کرده و در کنار گوشتی که قبلا آب پز شده می ریزیم.
۸. در این مرحله آب گوشت را از صافی عبور داده و قطعات هویچ و سیب زمینی و نخود آب پز شده را خارج و بهمراه پیاز حلقه حلقه شده برای تزیین غذا استفاده می کنیم.
۹. آب گوشت موجود در دیگ نیز پس از صاف کردن در داخل پیاله ای را همراه با غذا بر سر سفره آورده و با سبزیجات خشک آن را تزیین می کنیم.