انجام حرکات ورزشی منظم، مصرف میوه جات، سبزیجات و ماهی از عوامل کاهش دهنده آلزایمر هستند. متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، از انجام حرکات ورزشی منظم، مصرف میوه جات، سبزیجات و ماهی به عنوان عوامل کاهش دهنده آلزایمر خبر داد. به گزارش باران شمال به نقل از روزنامه […]
انجام حرکات ورزشی منظم، مصرف میوه جات، سبزیجات و ماهی از عوامل کاهش دهنده آلزایمر هستند. متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، از انجام حرکات ورزشی منظم، مصرف میوه جات، سبزیجات و ماهی به عنوان عوامل کاهش دهنده آلزایمر خبر داد.
به گزارش باران شمال به نقل از روزنامه کرانه شمال – دکتر علی علیزاده با اشاره به اینکه این بیماری نخستین بار توسط دانشمند آلمانی «آلویز آلزایمر» در سال ۱۹۰۶ توصیف شد، گفت: علت بیماری، تغییر در ساختمان پروتئینهای سلولهای مغزی و تجمع و رسوب آمیلوئید و ایجاد پلاکهای پیری که در دراز مدت سبب تخریب سلولهای مغزی و کوچک شدن ساختمان کورتکس مغز میشود میباشد.
دکتر علی علیزاده – متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
وی با بیان اینکه پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ از هر ۸۵ نفر یک نفر مبتلا به این بیماری شود افزود: این بیماری اکثرا” در سن بالای ۶۵ سال دیده میشود و با افزایش سن بیشتر اتفاق میافتد، پنج درصد افراد بالای ۶۵ سال آلزایمر متوسط تا شدید و ده تا پانزده درصد افراد بالای ۶۵ سال آلزایمر خفیف دارند.
متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: ۱۰ درصد موارد آلزایمر ارثی است که این موارد معمولا در سنین کمتر از ۶۵ سال (اکثرا بین ۵۵ تا ۶۵ سال) دیده میشوند. دکتر عیزاده گفت: ضربات مکرر روی سر و بیماری عروق کرونری قلب در ایجاد بیماری آلزایمر موثر میباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: فراموشی و اختلال حافظه، مهمترین علامت این بیماری است که ابتدا در حافظه نزدیک اتفاق میافتد، ولی با پیشرفت بیماری، حافظه قدیمی افراد را نیز درگیر میکند. وی گفت: اختلال در انجام کارهای روزمره مثل غذا پختن، اختلال در تکلم، مشکلات در قضاوت و تفکر، تغییرات شخصیتی، گم کردن زمان و مکان و مشکل در پیدا کردن مسیرها، مشکلات روحی مثل افسردگی، پرخاشگری، عصبانیت و در مراحل شدیدتر بیماری، توهم و هذیان گویی از دیگر عوامل این بیماری هستند.
دکتر علیزاده بیان داشت: انجام حرکات ورزشی منظم، کنترل منظم فشار خون، قند خون، چربی خون و کنترل چاقی، داشتن خواب و استراحت منظم، پرهیز از استرس و فشارهای عصبی از عوامل کاهش دهنده این بیماری هستند. وی افزود: مصرف میوه جات و سبزیجات مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E و امگا ۳ مثل ماهی به خصوص ماهیهای سالمون، ساردین، ماهی تن، مصرف آجیل و تنقلات مثل گردو، پسته و کاهش مصرف مواد غذایی چرب به کاهش آلزایمر کمک میکنند.
دکتر علیزاده در توصیه به خانواده افراد مبتلا به این بیماری گفت: خانواده همواره باید همراه بیمار باشند و تا حد امکان آنها را به تنهایی بیرون خانه نفرستند و حتما در برگهای آدرس خانه را یادداشت کرده و در جیب لباس این بیماران قرار دهند و همچنین حتی المقدور آنها را تنها در خانه رها نکنند.
وی بیان کرد: حمایت همه جانبهی روحی از بیمار داشته باشند چرا که برخورد نامناسب و یا پرخاشگری با بیمار ممکن است سبب بدتر شدن بیماری این افراد شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: برنامههای تفریحی منظم برای بیماران و بهبود روحیه در آنها میتواند به کند کردن سیر بیماری کمک کند. متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: در موارد شدید بیماری ازمواد غذایی نرم و حاوی فیبر مثل میوه جات و سبزیجات، بیشتر استفاده شود.
منبع خبر:
صدا و سیمای مازندران